Hva du trenger for å starte Seeds innendørs

Starter planter fra frø er en stor, rimelig måte å få akkurat den planten variantene du ønsker å vokse. Innendørs frø starter krever de samme grunnleggende elementene som voksende planter utendørs: lys, frø, jord, vann og mat. La oss ta en titt på hva hver innebærer og hva du skal gjøre når frøene spire.

Lyssetting for Seed starter

Det vanskeligste elementet å gi innendørs er lys. Det er mulig å starte frø på en vinduskarm eller i et rom som mottar en hel dag (minst 8 timer) av sterkt lys, men det er vanskelig å komme med i vinter. De fleste gartnere må supplere sin frøplante belysning med spesielle anlegg eller vokse lys som simulerer hele spekteret av solen. Selv da vil lysene må stå på for 12-15 timer per dag, for frøplanter å vokse så sterk og sunn som de ville i ekte sollys.

Velge Seeds

En annen vanskelig aspekt ved å starte frø er å avgjøre hva frø å vokse. Det er så mange valg, er det fristende å ønske å prøve dem alle. Men husk at som frøplanter vokser, vil de må flyttes inn i større Potter som vil ta opp enda mer plass. Så velg med omhu. Kjøp frø av planter du er sikker på at du ikke kan finne på lokale hagesentre eller planter som du ønsker å vokse i store mengder billig. Det er dusinvis av frø kataloger tilgjengelig på nettet. Du ønsker kanskje å gå sammen med andre frø forretter og arrangere et frø swap å vokse og handle forskjellige varianter.

Potting jord

Vi er alltid advarte å bruk en fint potting jord, bortsett fra hva differansen does den lage, virkelig? Vel, potting jord svært ofte har ingen jord i det hele tatt. Det er en blanding av torv, vermikulitt og andre fluffy materie som har de fantastiske egenskapene til å være både vann retentive og godt drenering fordi den ikke pakke ned som hage jord. Det er også fri for sykdommer og insekter som kan være over-overvintring i hagen din jord. Selvfølgelig, det heller ikke har noen næringsstoffer, så du må legge dem.

Når til Start Seeds

Når du skal starte frø innendørs er alltid litt av en gjetning. Først må du vite når din siste forventet frost dato er. Sjekk deretter frøet pakken for å se hvor mange uker veksten er nødvendig før du setter utendørs. Telle tilbake at mange uker fra siste forventet frost dato, for å få en omtrentlig dato for å starte disse frøene. Det er omtrentlige fordi været ikke alltid lever opp til spådommer, men du vil være i omtrentlig. Ulike planter vil kreve ulike timing, så bruk en kalender for å markere ned når du skal begynne hva.

Slik starter Seeds & borekaks

Planting frøene er enkel og morsom del. Starter frø innendørs er ikke annerledes enn å starte frø utendørs. Opprettholde frøplante innendørs vil ta litt mer flid men siden du ikke kan stole på regn og sol for å gjøre jobben for deg, og frøplanter vil trenge de riktige næringsstoffene for å få en god start. Men innsatsen er hyggelig, spesielt hvis du er Snowbound eller lider av hytta feber.

Mens du starter planter fra frø, vil du kanskje vurdere å starte noen planter fra borekaks. Du kan opprette flere løvverk planter fra eksisterende potteplanter. Og hvis du brakte borekaks av sengetøy planter innendørs i fjor høst, sjansene er gode de har vokst store nok til å ta enda mer borekaks.

Selv seeding planter og lagre dine egne Seeds

Hvis du lagret blomst frø i fjor høst å kaste direkte i hagen denne våren, kan det være på tide å sette dem ut nå. Noen planter ' frø trenger en periode med kjøling eller fryser før de vil spire. Dette inkluderer en rekke årlige blomster som selv-sår. Så når man skal frø utendørs avhenger av din voksende sone. (Og hvis du ikke lagre frø av dine favoritt varianter, lage planer om å høste noen frø pods i år. Det er enkelt og bidrar til å garantere dine favoritter vil komme tilbake, uansett hva som overrasker vinterværet bringer.) Her er noen spesielle tips for lagring av frø av din favoritt tomat planter.

Pest & problemer av frøplanter vokst innendørs

Til slutt, holde nye frøplanter sunt og pest gratis ved å holde en tett se etter problemer. Act raskt, siden det ikke er naturlige rovdyr innendørs for skade som sopp mygg og bladlus og en sykdom kan spres raskt gjennom anbud unge frøplanter og selv på din potteplanter, som er mottakelige for mange av de samme problemene.
Previous Post Next Post