Oppnå og opprettholde stor hage jord

Jord er ofte sett på som den kjedelige delen av hagearbeid. Mens hagen jord vil aldri bli glamorøse eller like interessant som å velge planter, er det en hel verden under føttene som bokstavelig og billedlig er grunnlaget for hagen din. Nye gartnere er advart mot å legge penger og krefter på å forbedre sin jord før de selv vurdere planting, men få setter pris på visdom i hva de hører før de ser sine nye planter sliter for å overleve og krevende mer og mer mat og vann . I økologisk hagebruk lærer du å mate jorda og la jorda mate plantene.

Jordsmonnet finnes i en typisk verftet vil være ca 90 prosent mineral rester og bare om lag 10 prosent forfalt organisk materiale. Likevel opprettholder det et fellesskap av insekter og mikroorganismer. Grunnen til å legge ekstra organisk materiale til jord er å gi mat for den gunstige mikroorganismer som frigjør næringsstoffer i jorda som de brytes ned organisk materiale. Earthworms og andre insekter aerate jorda mens de beveger seg gjennom den og bidrar med mer organisk materiale med avfall og nedbryting. Dette gjør for det som kalles sunn jord.

Plantevernmidler sprayet på plantene vil gjøre sin vei inn i jorda og kan drepe insekter og mikroorganismer som bor der. Syntetisk gjødsel inneholder salt, som også kan drepe jordas innbyggere samt bygge opp i jorda og forårsake skade på plantene du mater. Og syntetisk gjødsel legger ingenting til jordas fruktbarhet.

Når man diskuterer jord, det avhenger av på fire ting: tekstur, struktur, pH, organisk materiale, og fruktbarhet.

Jord tekstur

Jord tekstur refererer til størrelsen på jord partikler.


  • Sand: sand har de største partiklene, og de er uregelmessig formet. Dette er grunnen til at sand føles selvfølgelig og hvorfor det drenerer så godt. Sand er ikke lett å komprimere.
  • Silt: Silt partikler er mye mindre enn sand, men likevel uregelmessig formet.
  • Leire: leire har mikroskopiske store partikler som er nesten flat. Clay pakker veldig lett, og etterlater lite eller ikke rom for luft eller vann for å flytte rundt.
  • Sandy leirjord: Sandy leirjord regnes som den ideelle hagen jord og består av en blanding av de tre grunnleggende teksturer. Men ikke løpe ut for å kjøpe sand for å legge til leire jord eller vice versa. Blanding av sand og leire vil gi deg sement. Det er mer til ligningen enn bare å balansere jord teksturer.

Jordstruktur

Jordstruktur refererer til måten jord klumper sammen. Du kan vanligvis finne ut hva din tekstur er ved å teste din struktur. Klem en håndfull fuktig jord inn i en ball i hånden. Hvis du dytte ballen lett med fingeren og det bryter fra hverandre, er det sannsynligvis sand. Hvis litt mer press bryter det, du har å gjøre med silt. Hvis det sitter der til tross for poking, har du for det meste leire. For å finne en mer nøyaktig lesning av prosentandelen av hver tekstur i jorda din, prøv dette enkle eksperimentet.

En god jordstruktur er smuldrete. Dette gjør at planterøtter til å arbeide seg gjennom det, kan luften passere gjennom, og vann avløp, men ikke så raskt at plantene ikke får tilgang til den. Hvis du ønsker å teste hvor godt your1 jord avløp, prøv denne percolation test.

Det er to grunnleggende måter å forbedre jordstruktur og de arbeider i tandem.

Du kan løsne jord strukturen ved tilling, og noen ganger er dette nødvendig. Men tilling kan over smuldre jord og det dreper insekter som bor der. Så vanlig tilling er ikke det beste alternativet.

Et annet alternativ er å legge organisk materiale, som forbedrer alle typer jord. Kompost, Leaf mold, og husdyrgjødsel er alle råtnende organisk materiale. De løsne og berike jorda og gi mat til jord-bolig insekter.

Jord pH

Jord pH er et mål på jordas Surhet (sourness, et mål på under 7,0) eller alkalitet (sødme, et mål høyere enn 7,0), med 7,0 blir nøytral. De fleste hage planter foretrekker en pH i nøytral rekkevidde. Noen planter er mer spesifikke i deres behov. Syriner og Clematis trives i søt jord. Rhododendron og blåbær som en lavere pH. Du kan justere pH i ulike deler av landskapet.

Generelt sett, hvis plantene dine vokser sunt og godt, er pH sannsynligvis fint. Hvis plantene dine har nærings problemer eller ikke vokser kraftig, er det verdt det å teste pH. Hvis jordas pH er ikke innenfor et akseptabelt område for plantene du vokser, vil plantene ikke kunne få tilgang til næringsstoffer i jorda, uansett hvor mye du mate dem.

Du kan kjøpe mange typer pH-testere i et hagesenter. Du kan også ta en prøve inn i din lokale Cooperative Extension kontor for å bli testet for en nominell avgift. Når du vet hva din pH er, kan du begynne å justere den langsomt. Du legger til noen form for kalk for å heve pH og en form for svovel for å senke den. Hvilken type og hvor mye avhenger av din jord og testresultater. Din Extension rapporten og de fleste test kits vil fortelle deg hva du skal gjøre når du får resultatene.

Legge kalk eller svovel for å endre jord pH er ikke en rask løsning. Det kan ta måneder å registrere en endring i pH og du må jevnlig teste din jord for å sikre at den ikke går tilbake til sin gamle pH. Det er noen ganger lettere å bare endre plantene dine for å passe din pH.

Organisk materiale

Organisk materiale gjør så mange fantastiske ting for en hage, som du bør definitivt dra nytte av det. Det ville ikke være noen organiske hagearbeid uten organisk materiale. Råtnende organisk materiale er hvordan plantene er matet i naturen. Dessverre har de fleste gartnere tendens til å fjerne eventuelle døde plantemateriale som faller på plener. Det ville være så mye mer fordelaktig å la de falne bladene til å blåse ut i buskene, hvor de vil ikke bare mate jorda, men også hindre erosjon og mulch jorda.

Organisk materiale lagt til hagen jord forbedrer jord strukturen og feeds mikroorganismer og insekter. Jo mer fordelaktig mikroorganismer din jord kan støtte, jo mindre dårlige organismer vil overleve. De snille fôr på skadelige mikrober som nematoder og visse jord født sykdommer. De også slipper sine næringsstoffer i jorda når de dør. Så jo mer fordelaktig mikroorganismer som er i jorda, jo mer næringsstoffer vil være i jorda. Og mange typer organisk materiale legge enda mer jord næringsstoffer til mix.

Organisk materiale inneholder også syrer som kan gjøre planterøtter mer gjennomtrengelig, forbedre deres opptak av vann og næringsstoffer, og oppløse mineraler i jorda, slik at de er tilgjengelige for planterøtter.

Typer organisk materiale

Kompost er plakaten barn av organisk materiale. Kompost er noen form for forfalt organisk materiale. Du kan lage din egen eller kjøpe den ved posen eller truckload. Ferdig kompost ser ut som rik jord, som det er mørkt og smuldrete med en jordnær lukt. Innen kompost kokeprosessen er fullført, Luke frø, soppsporer og andre uønskede elementer som kan ha gått inn i kompost bin bør ikke lenger være levedyktig. Kompost kan legges til hagen din til enhver tid, enten omgjort til jord eller brukes som en mulch eller topp dressing. Mens det er anbefalt at du holder flerårige ugress, plantevernmidler behandlet materiale, og syke planter ut av kompost bin, nesten alle andre former for plantemateriale er rettferdig spill.

  • Gress utklipp
  • Blader
  • Hage avfall (fra Luke, deadheading, og beskjæring)
  • Vegetabilsk skreller
  • Sagflis
  • Halm
  • Papir
  • Gjødsel. Alderen husdyrgjødsel er et organisk materiale med en ekstra bonus av jord næringsstoffer. Husdyrgjødsel må være i alderen i seks måneder til et år før det blir brukt til hagen. Frisk gjødsel vil brenne plantene dine, kan inneholde bakterier som kan forårsake sykdom fra kontakt, og det stinker. Du kan legge fersk gjødsel til en kompost haug, og la den alder der.
  • Ku, sau, og kylling gjødsel er de mest populære variantene, men det er flere. Det manures å unngå med hensyn til deres sykdommen muligheter for Human inkludere katten, hunden, gris, og Human.
  • Grønn gjødsel. Grønn gjødsel dekke avlinger som dyrkes med den hensikt å snu dem tilbake i jorda. Selvfølgelig vil dette være mer nyttig i grønnsakshagen eller i en nyopprettet seng hvor tilling vil ikke skade eksisterende flerårige planter.
  • Ulike grønne manures tilbyr ulike fordeler. Noen som alfalfa dyrkes for sine dype røtter og brukes til å bryte opp og løsne komprimert jord. Den belgfrukter, kløver, og vikker har evnen til å gripe nitrogen fra luften og til slutt slipper den inn i jorda gjennom sine røtter. Hvis lov til å blomstre, er kløver spesielt attraktiv for pollinatorer og gunstige insekter. Alle grønne manures vil undertrykke ugress og hindre erosjon og næringsstoffer avrenning i områder som ellers ville være unplanted. Og de alle bistår med å skape god jordstruktur og mat for mikrober, når de er dyrket i og begynner å brytes ned. Populære valg for grønn gjødsel inkluderer årlige raigras. Bygg, bokhvete, kløver, vinter hvete, og vinter rug.
  • Soil fruktbarhet
  • Næringsstoffene i jorda er den siste komponenten i å bygge sunn jord. Akkurat som mennesker, planter trenger visse næringsstoffer for å vokse og å avverge sykdom. Organisk gjødsel kan gjøres fra plante, dyr eller mineralkilder og er i utgangspunktet tilbake det som ble tatt fra jorda. Organisk gjødsel slippes langsomt, noe som betyr at plantene kan mate som de må. Det er ingen brå endring i sammensetningen av jorda, som kan skade mikrobiell aktivitet.

Bygge sunn jord er en kontinuerlig prosess. Ved å gjøre sunn jord et fokus i starten av å lage en hage, vil du ha et forsprang på å skape en bærekraftig økologisk hage.
Previous Post Next Post