Purple Hyacinth Bean Plant profil

Purple Hyacinth Bean er ofte dyrket som en blomstrende plante, selv om det meste av anlegget er spiselig. Med nyanser av lilla i bladene, stengler, blomster og prangende frø pods, er det unektelig iøynefallende. Purple Hyacinth Bean er en svært energisk dyrker og vinstokker er et populært valg for en rask dekning, selv om de kan være frustrerende for deg ved å nekte å blomstre til sent på sesongen.

Den lyse grønne, spisse blader vokser i brosjyrer med tre blader. Stilkene og undersiden av bladene er farget lilla. Blomster ligne søte erter, uten duft. De vokser i løse klynger og kommer i blek lilla og hvitt. De er etterfulgt av blanke lilla pods som starter ser ut som snø erter, men til slutt fylle ut og plumpe opp.

Botanisk navn: Lablab purpureus


  • Vanlige navn: Purple Hyacinth Bean, Indian Bean, egyptiske Bean, Tonga Bean, LabLab, Tobacco Vine
  • Plant type: Ã¥rlig blomst
  • Moden størrelse: 10 til 15 fot
  • Soleksponering: full Søn
  • Jord type: loamy
  • Jord pH: 6,0 til 6,8
  • Bloom tid: sommer, høst
  • Blomst farge: rød, lilla
  • Hardførhet soner: 10, 11
  • Native omrÃ¥de: tropisk Afrika

Hvordan Grow Purple Hyacinth Bean

De fleste av de lilla Hyacinth bønne frø solgt er dagen lengde nøytral og du bør begynne å se blomster når som helst etter midten av sommeren. Imidlertid er noen varianter påvirkes av dagen lengde og er ikke utløst for å begynne blomstring før dagene begynner å forkorte. Den lilla pods vil danne kort tid etter at blomstene begynner falming. Ingen deadheading er nødvendig. Når blomstringen starter, bør du se en kontinuerlig visning av farge.

Purple Hyacinth bønne vinstokker klatre ved Twining rundt strukturer og andre planter. Du kan bruke dem til å legge til høyde på en kantlinje ved å dyrke dem opp en teepee eller espalier. De kan trenge noen innledende trening for å nå støtte, men når festet, vil de ta det derfra. Du kan la vinstokker vandring gjennom andre høye planter, trær eller busker, eller bruke dem til å dekke et gjerde eller Arbor. På grunn av sin frodige vekst, Purple Hyacinth bønne vinranker gjøre et utmerket valg for kamuflere eyesores som air condition enheter.

Lys

For den beste blomstring, velge et område som får full sol. Purple Hyacinth bønner vil vokse i delvis skygge, men sammen med færre blomstrer, vil du også ha risiko for soppsykdommer.

Jord

En nøytral jord pH på 6,0 til 6,8 er best. Purple Hyacinth bønner trenger ikke altfor rik jord, men arbeider noen organisk materiale i jorda før planting vil gi dem en god start. Definitivt, velger en godt drenering området. Selv om de trenger vanlig vann, vil deres røtter råtne i altfor våt jord.

Vann

Dette anlegget liker mye vann, men jorda bør være fuktig, ikke våt.

Temperatur og luftfuktighet

Purple Hyacinth bønner kan være flerårig i USDA hardførhet soner 10 og oppover. De kan også utvikle Woody stengler, selv om de har en tendens til å være kortvarig. I andre områder, er de dyrket som ettårige. Planter kan reseed hvis pods er igjen over-vinter. Det er også veldig lett å samle tørket frø på slutten av sesongen, for å spare til neste år.

Gjødsel

Fordi vinstokker er så energisk, gi dem litt ekstra mat hver fire til fem uker, gjennom hele sommeren. Start med en rik jord og gi dem en månedlig dose av din favoritt balansert gjødsel, fortrinnsvis noe lavt i nitrogen og høy i fosfor å oppmuntre blomstringen.

Hvis vinstokker har få eller ingen blomster, kan det være at de ikke får nok sol eller de får for mye nitrogen. Sørg uansett gjødsel du bruker har et lavt første nummer. (5-10-10) og unngå nitrogen kosttilskudd som fisk emulsjon eller soya måltid.

Varianter av Hyacinth Bean

Vanligvis vil du bare finne frø merket Hyacinth Bean eller Purple Hyacinth Bean. Det finnes noen få navngitte varianter der ute, men forskjellen i sine blomster eller pods er minimal sammenlignet med den generiske frø, selv om noen lener mer mot rødt, snarere enn lilla. Noen ganger vil du se frø for bare hvite blomstrende vinranker. Blomstene er nydelige, men de produserer en blek grønn Pod. Det er også en gul variasjon.

Økende fra frø

Du kan noen ganger finne lilla Hyacinth bønne frøplanter for salg i barnehager, de er mer vanlig i gang fra frø. Frøene er veldig hardt og soaking dem over natten, før planting, vil forbedre spire.

Vent til all fare for frost har gått før direkte såing. Frøene vil ikke spire godt i kald jord og de unge plantene kan bli drept av en sen frost. Hvis du foretrekker det, kan du starte frøene innendørs, fire til seks uker før transplantere utenfor. Men direkte sådd frø er enklere og plantene vil ta opp til plantene på kort tid.

Plant frøene 1 til 2 inches dyp, linjeavstand ca 6 inches hverandre. Hvis du er bekymret for dårlig spire, kan du sår frøene nærmere og tynne dem når de er noen inches høy. Seed bør spire innen to til tre uker.

Forvent å få mye grønn vekst, før blomstring starter. Ha din støtte på plass når du plante frøene. Når vinstokker finne støtte, vil de trene seg til å vokse opp det. Hvis de ikke har noe å klatre, vil de floke rundt seg selv på bakken.

Vanlige sykdommer

Purple Hyacinth bønne er sjelden plaget av sykdom eller skade. Sommerfugler kan legge sine egg på bladene og Larvene vil Munch på dem, men bare for en kort periode. Og når de er ferdige, får du flere sommerfugler.

Høsting

Umodne, kan anbudet pods tilberedes, som grønne bønner. Smaken er mye sterkere enn den vanlige grønne bønne og lilla fargen forsvinner med matlaging. Bladene og blomstene er også spiselig. Skall, tørkede bønner krever riktig forberedelse eller de kan være giftig. Den skall, tørket frø bønner må være grundig kokt, endre vannet to ganger, før du spiser.

Toksisitet av Purple Hyacinth Bean Plant

Ukokt frø er giftige, med giftige nivåer av cyanogene glucosides. De kan forårsake oppkast, pusteproblemer og kramper. Bedre å forlate matlagingen til noen opplevd med Hyacinth bønner og lagre frø for planting.
Previous Post Next Post