Hvordan Plant hagearbeid beholdere eller hagearbeid potter i container Garden

Når du er klar til å blande ingrediensene til container hagen, være sikker på at jorda er fuktig og gjennomførbar. For å finne ut av dette, ta en håndfull, klem den og la den slippe. Hvis vannet kommer ut, er det for vått; Hvis det bryter fra hverandre, er det for tørt. Men hvis klump av jord beholder sin form eller sprekker bare litt når den slippes, er det i god stand til å arbeide i hagearbeid potter.

Vær sikker på at hagen containere er rene når du starter. Sug brukt eller ny leire hage Potter over natten, slik at de ikke vil trekke fuktighet fra jorda etter planting. Dette er et svært viktig skritt når du begynner plantene dine liv. Hvis potten trekker av fuktigheten det nye anlegget vil bli fratatt. Rengjør skitne leire potter med en stiv børste og varmt såpevann. Clean hagearbeid Potter vil være mye mer attraktivt i container hagen.

Hvordan Plant hagearbeid beholdere eller hagearbeid potter i container Garden

Selv Redwood, sedertre, og Cypress hagearbeid Potter kan stå naturlig, kan de også være beiset eller malt. Først Rengjør overflater deretter bruke en eller to strøk med beis eller maling. La tørke helt før planting. Betong, metall, plast, glassfiber og lignende materialer trenger alle rengjøring før planting din container hage.

Egnet planter til hage Potter er svært viktig i container hage design. Vurder formen på hver container, sin farge og tekstur i forhold til fargen på blomster og løvverk, samt den ultimate størrelsen på hver plante i container hagen. Ikke Velg materiale som er for liten, og hvis du ønsker en gruppe av planter for en stor container, Velg en høy prøve for sentrum for å gi høyde og skala. Ikke glem at du kan plante grønnsaker i container hager; prøver å innlemme dem i container hage design. Og, for en velsmakende tillegg til container hagen anlegget urter i hagen containere eller hengende kurver, vil oppskriftene bli fantastisk.

I lave Potter eller pære panner og i kar, bruker lavt voksende planter som fancy-leaved caladiums, petunias, verbenas, Iantanas, ageratum og voks begonier. Hyasinter, tulipaner, og påskeliljer er også hensiktsmessig. I høye beholdere, plante eksemplarer av geranier, heliotropes, Coleus, balsam, dverg georginer, fuchsia, og Marguerites. Reserver større container Potter og bokser for trær og busker eller roser.

Som gartner, må du huske på form av planter, spesielt evergreens som skiller seg ut frimodig om vinteren. Avrundede typer, som klippet barlind eller Globus arborvitae, ser bra ut i kantete beholdere. Hollies eller barlind, skåret i firkanter eller pyramider, se bedre ut i sirkulære kar. Denne kontrasten av kurvet med den rette alltid gir interesse for hagen og de gjestene som besøker container hagen.

Det første trinnet i potting for en gartner er å plassere tilstrekkelig drenering materiale i bunnen av hver hage container, slik at vannet til å passere gjennom fritt, men ikke så mye som å forstyrre røttene. En tomme eller to av blomsterpotten brikker (avrundet sider opp), eller chips av murstein eller skifer, småstein, grus, små steiner, eller sinder kan brukes. Jo større beholderen, jo større bitene skal være. Noen gartnere spre et stykke grov burlap og et lag av sand over store drenering stykker. Et lag av vermikulitt eller Sphagnum mose over drenerings materialet er også fint å holde jord fra tilstopping hull. Hvis hullene tette røttene vil drukne i deres hagebruk potten.

Over drenering, spre et lag av jord, mengden avhengig av størrelsen på beholderen og roten ballen av anlegget. Plasser anlegget i posisjon slik at overflaten av jorda vil være en tomme (mer for store planter) under kanten av beholderen. Denne plassen er nødvendig for å holde vann.

Fyll jord i rundt røttene, oppstrammende forsiktig med fingrene eller et stykke tre, slik som å eliminere luftlommer. Legg til mer jord og fast, men ikke gjør jorda for stramt for fine fôring røtter må være i stand til å trenge det med letthet.

Til slutt, vann din hage container planter godt, la dem renne. Hvis vannet passerer gjennom hage potten svært raskt, trykk jord igjen for å stramme den; Det betyr at det er luftlommer. Hvis jorda holder vann for lenge, løsne det litt.

Plasser container hagen på et skjermet sted av sol og vind for den første uken, mens de gjør ny rot vekst og tilpasse seg nye forhold. Dette bidrar også til å unngå sjokk. Når plantene dine har avgjort i, du klar til å arrangere container hagen i henhold til den opprinnelige container hagearbeid design.
Previous Post Next Post