Slik Direct sår Seeds i hagen din vellykket

Voksende planter fra frø er en av de mest økonomiske måter å legge planter til hagen din. Og mens vokser innendørs under lysene er en svært populær metode, det er en enda enklere måte å vokse fra frø. Direkte såing er metoden for å dyrke dine planter fra frø sådd rett i hagen. Det er ingen spesielle utstyr, og det er ingen små Potter og leiligheter til å rote med. Du trenger ikke å bekymre deg for transplantasjon (og den relaterte risikoen for transplantasjon sjokk) eller herding plantene av.

Det er ikke til å si at direkte såing er idiotsikker, eller til og med den rette metoden for hver plante. Planter som krever en lang vekstsesongen vil ikke gi gode resultater når direkte-sådd i kjølig vær regioner. Disse inkluderer tomater, paprika og auberginer. Planter som krever svært spesifikke spire forhold er best startet innendørs.

Men flertallet av frø for grønnsaker, urter, ettårige og stauder kan bli sådd direkte i hagen. Det er en usikker kunst, utsatt for innfall av vær og lokalt dyreliv, men det er et par ting du kan gjøre for å sikre suksess når du sår frø i hagen din.

Curating suksess


  • Start med løs, Luke-fri, nivå jord. Ta deg tid til å prep området først ved å fjerne alle ugress, steiner, pinner, og store klumper av skitt. Løsne jorda med en hage gaffel, legge jord endringer hvis du har dem tilgjengelig, og rake i en jevn, jevn overflate.
  • Følg frø pakkeinstruksjoner for planting dybde og avstand. Noen frø krever lys til å spire og foretrekker å bli sådd direkte på toppen av jorda. Andre må bli begravet. Den generelle regelen for planting frø er at de skal plantes tre ganger så dypt som diameteren av frøet. Men det er ikke nødvendig å få ut målebånd; frø er ikke alt som kresen og vil ofte spire uavhengig av jord dybden.
  • Hold jorda jevnt fuktig. Hvis du gjør bare en av de tingene på denne listen, må det være dette. Ingenting hemmer spire mer enn å la jorda tørke ut. Du trenger ikke å være litt forsiktig med hvordan du vann, though. En sterk Blast fra slangen vil enten vaske frøene helt ut av sengen eller rote opp avstanden hvis du overflate-sådde dem. Bruk en  "dusj " innstilling på en slange wand eller en  "Rose " montering på en vanning kan for å få en svak flyt av vann for frø.
  • Merk hvor du plantet frøene. Dette er viktig om du plantet nye årlige eller flerårige frø i en etablert seng eller sådde et par forskjellige Veggie frø i spiselig hagen. Merking der du plantet hva som betyr to viktige ting: det hindrer deg fra å feilaktig trekke det du trodde var ugress, men i sannhet, var din frøplanter, og det kan du holde tett tabs om hvordan ting kommer sammen.
  • Vit hva din frøplanter vil se ut. Etter at de har spirer, er det ofte vanskelig å si at en Luke sier en tomat. Det finnes nettsteder du kan referere til å se hva enkelte frøplanter ser ut, og noen frø pakker har bilder eller tegninger på dem også. Å vite hva din frøplanter ser ut vil ikke bare hindre deg fra å trekke dem ved en feil, men vil også tillate deg å bli kvitt Luke frøplanter som vil konkurrere med frøplanter for vann og næringsstoffer.
Direkte såing er økonomisk og enkel. Og nå har du noen mer utprøvde metoder for å sikre suksess i hagen din.
Previous Post Next Post