Hvordan Grow Moss

Moss kan dukke opp på egen hånd, på pavers og i nakne flekker på plenen. Hvis du elsker utseendet på mose, kan du dyrke og vokse den i landskapet.

Moss ser flott ut i hagen, spesielt på steiner og fjellvegger. Det gir enhver hage en følelse av alder og vekt. Komme mose å vokse på steiner eller på bakken i hagen din bare krever at du gir mose den voksende forholdene den trenger og har litt tålmodighet mens det blir etablert.

Hva gjør Moss trenger å vokse?

Moser som fuktighet, skygge, og generelt foretrekker en sur jord (5,0 til 6,0). Delvis til full skygge er viktig. Hot ettermiddagssolen vil ødelegge en patch av mose på kort tid. Det er fordi i stedet for røtter, har mose små filamenter som gjør at den kan ta opp næringsstoffer, så det vil tørke ut enda raskere enn groundcover planter. Det er noen Moser som kan håndtere full Søn, men du må bestille dem fra en spesialitet barnehage.

Moser trenger også et ugress fritt område. De kan ikke konkurrere med nærliggende røtter og vil ha problemer med å bli etablert hvis jorda er allerede dekket i blad kull eller annet rusk.

Hvordan få Moss til å vokse på jord

Den enkleste måten å få en patch av mose startet er å ta et stykke fra et annet sted og flytte den.

Rake og riper overflaten av jorda du skal sette den på slik at filamenter gjøre god kontakt med jorda. Fukt området og Legg mose oppå den. Press Moss fast på jorda. Den kanskje hjelpe hvis du knappenål den på plass eller putte noe lyset gynge på toppen av den å ankeret den.

Nylig transplantert mose må holdes fuktig for de første ukene. Du kan fortelle deg mose har tatt når den ikke løfte med et lys slepebåten.

Det er nok lurt å ta transplantasjon mose fra en lignende overflate, for å minimere potensielle transplantasjon problemer.

Hvordan få Moss til å vokse på Rocks, murstein eller Potter

Det er litt vanskeligere å starte mose på en stein ved å løfte den og flytte den. Å dyrke mose på steiner, murstein eller Potter, mange mennesker har flaks dyrke mose ved å blande den med buttermilk og male den på den nye overflaten. Du trenger:

  • 2 kopper buttermilk eller vanlig yoghurt
  • 1-1 1/2 kopper hakket mose, fersk eller tørket

Bland til kremet og spreadable. Hvis blandingen er for tykk, tilsett en liten mengde vann. Hvis den er for tynn, tilsett mer mose.

Mal blandingen på den nye overflaten. Du kan la blandingen til å sitte for en dag eller to, før du male den på, for å starte prosessen. Blandingen vil fortsatt trenger fuktighet, som det blir etablert, Mist det lett, eller du kan vaske sporer rett utenfor overflaten du prøver å dyrke den på. Du kan få mold først, men om lag uke seks bør du se tegn på mose.

Vedlikeholde Moss

For å holde mose vokser godt, må du opprettholde ideelle mose forhold: skygge, fuktighet, og en lav jord pH. Du må også holde ugresset ute. Moss kan ikke konkurrere om fukt med røttene av ugress.

Sørg for å fjerne falne løv i høst.

Andre måter å dyrke Moss

Fuktig landskap stoff gjør en god overflate for dyrking Moser. Plasser et lite stykke mose på landskapet stoff på kanten av vannet hagen, slik at den sitter over vannlinjen. Siden stoffet soaks opp vann og forblir fuktig, blir mose også forblir fuktig og tar tak og sprer seg raskt.

Du kan starte mose på en lignende måte, med eller uten en vann hage. Plasser et lite stykke mose på et skrap av landskaps stoff og enten sette den inn på siden av vann hagen, som beskrevet ovenfor, eller bare plassere den i et grunt brett av vann, slik at mose ikke er neddykket, men forblir fuktig.

Når mose filamenter er festet til landskapet stoff, kan du flytte hele stykket til jord du har raket og forberedt for transplantere. Youll ' fremdeles nød å oppbevare den fuktighet for adskillige ukens, bortsett fra den synes å lage en sterkere starte.
Previous Post Next Post