Tips for dyrking arugula Plants

Arugula er en raskt voksende, kjølig sesong grønt. Det er perfekt for tidlig våren hagen og også stor for å forlenge sesongen til høsten.

Arugula går av mange vanlige navn, som blir brukt på rundt 20 forskjellige arter av greener. Nesten alle av dem er i Brassicaceae eller Cole beskjære familien. De to mest populært vokst typer for kulinariske formål er ' Wild arugula ' ' (Diplotaxisx), krydret, varmt utvalg, og dyrket arugula ' (Eruca vesicaria), en temme versjonen.

Dyrket arugula har hvite blomster og ovale blader, ofte med en bølget serration.

Wild arugula har gule blomster og glatte eller taggete blader. Det er mer varme tolerant med en varmere smak og sterkere parfymert enn en dyrket rakett. Det er flere arter i Diplotaxis slekten. Du finner dem merket som vill rakett, vegg-rakett, rucola Selvatica, eller arugula Sylvetta. To av de hyppigst dyrket vill arugulas er:

Diplotaxisx tenuifolia-en ekstremt sterk og skarp grønn med dypt taggete blader.

Diplotaxisx integrifolia-en tradisjonell italiensk favoritt som også er kjent som "Olive Leaf". Den har glatt, langstrakt, blekere grønne blader og en mindre bitter smak.

Arugula er en av disse grønnsakene folk enten elsker eller hater. Det pleier å ha en musky lukt og smak som kan utsette noen mennesker, mens andre finner sin peppery bite veldig forfriskende. Ikke føler deg dårlig hvis du ikke er glad i arugula; du er i godt selskap. Julia Child hatet det.

Eksponering

Så lenge temperaturene holde kjølig, er full sol den beste eksponeringen. Som været varmer, verdsetter det delvis skygge, spesielt på ettermiddagen.

Hardførhet

Arugula er en årlig. Det vil bolt til frø når temperaturene stiger.

Eldre Plant størrelse

Høyde: 6 til 12 i. (Flower stilker kan nå 2 til 3 fot) Spread: 12 til 18 i.

Dager til forfall

Du kan begynne å høste babyen blader i ca 21 dager. For full størrelse hoder, de fleste varianter tar ca 40 dager.

Økende tips

Jord: en nøytral jord pH på 6,0 til 6,8. er best, men arugula vil vokse nesten hvor som helst. Arugula er raskt voksende, og en jord rik på organisk materiale vil produsere mange blader.

Såing: du kan finne frøplanter av arugula, men det er vanligvis startet fra frø. Du kan starte frø innendørs, 4 til 6 uker før siste frost dato, men arugula frø kan håndtere kjølig jord, og du vil kanskje vente og direkte seedet 1 til 2 uker før siste frost dato. Etterfølger plante en ny batch hvert par uker, for å forlenge innhøstingen og dra nytte av sin korte sesongen.

Selv om arugula liker kjølig vær, kan det bli skadet eller stresset av frost eller snø. Hold raden dekker hendig og beskytte plantene hvis ekstreme været er spådd.

Gartnere i USDA Zones 8 og opp vil ha bedre hell med fall sowings, rad såing i vinter. Selv kjølige sesongen gartnere kan starte frø på sensommeren, for å høste opp til frost.

Frøene er små og bør knapt dekkes med jord. Dryss dem på fuktet jord eller potting mix og trykk fast. Så støv med litt mer jord og holde fuktig. De bør spire innen 2 uker.

Arugula er grunt forankret og gjør et godt valg for dyrking i containere. Du vil ha mer kontroll over soleksponering i en container, men de vil tørke ut raskere.

Vedlikehold

Den største vedlikehold ork er å holde arugula godt Vannes. Regelmessig vann vil holde plantene fra bolting for fort. Hvis du er overrasket med en plutselig hetebølge, prøv å skyggelegge plantene, i tillegg til å holde dem Vannes. Plant senere seedings i skyggen av høyere planter, som tomater og bønner.

Mange arugula varianter er selv-sterile og trenger insekter for kryss-pollinering. De trenger ikke krysse med andre brassicas, slik at du kan lagre frø for planting neste sesong.

Sykdommer og plager

Å være en Brassica, arugula har en rekke sykdommer som elsker det. Heldigvis har det en kort vekstsesong, og det er ute av hagen etter når insekter begynner å fly i. Snegler gjøre mest skade i hagen min, men være på utkikk etter egg av kål ormer, kål loopers, og Diamondback møll, samt bladlus og loppe biller.

Høsting og bruk

Du kan begynne å høste unge blader når de er ca 3 i. Long. Harvest bare noen få ytre blader, som et kutt og kommer igjen variasjon, og la rosett å fortsette å vokse. Modne planter kan høstes som et hode, like over jord linjen. Avhengig av været, kan de re-spire og fyll inn igjen.

Når plantene sender opp blomster stilker, bladene har en tendens til å snu bitter. Ikke vær for rask til å få ut plantene. Blomstene Pack mye smak uten varmen fra bladene.

Unge blader er veldig øm og er best spist fersk, i salater eller på smørbrød. Eldre blader er også stor frisk, og de gjør fine tillegg til wok, eggretter eller supper. De bør legges mot slutten av matlaging.

Den skjøre blomster kan bli kastet på toppen av salater eller supper, stenket på smørbrød, selv lagt til drinker.

Foreslåtte varianter


  • ' Apollo '-en nederlandsk arvestykke med glatte, ovale blader og en mildere smak. Det holder opp ganske godt i varmen. (40 – 45 dager)
  • ' Astro II '-en annen mildere arugula som modnes tidlig. (35 – 38 dager)
  • Olive Leaf aka ' rucola Selvatica A Foglia di Oliva-en vill, italiensk type. Intense smaken, men ikke overveldende. (45 – 50 dager)
  • "Sylvetta"-den har smale, krydrede blader. Sakte til bolt. (45 – 50 dager)
Previous Post Next Post