Oversikt og beskrivelse - Bok Choy pleide å være begrenset til måltider i kinesiske restauranter, men i disse dager er du like sannsynlig å finne det vokser i bakgården hager. Det er en rask voksende grønnsak og det er overraskende mange varianter å prøve.
Bok Choy er en type kinesisk kål. Det er mer vanlig kinesisk navn, "Pak Choi ", oversettes til "hvit kål ", sannsynligvis på grunn av forvellet sentre, men det er grønne varianter, også. Stilkene er skarpe og bladene er glatte og øm med en smak et sted mellom kål og Chard.
- Leaves: planter fra oppreist hode, med ytre flamme blader. Hvite eller grønne stilker ser ut som glatt, ikke-trevlet selleri..
- Blomster: Flower stilker vokse fra sentrum av anlegget og har den gule, 4-petal Cross typisk for cruciferous familien. Stilken kan skyte opp til dobbelt så stor som anlegget.
Botanisk navn
Brassica Rapa var. chinensisFelles navn:
Bok Choy, Pak Choi, bok ChoiHardførhet sone
Bok Choy er et Biennale. Det er ikke så vinteren hardføre som mindre leaved asiatiske greener, men det kan overleve under dekke i USDA hardførhet Zones 4-7. Men det vil raskt bolt til frø, om våren.Soleksponering
Bok Choy kan håndtere full sol, men det vokser best i delvis skygge. Den trenger ca 3-5 timer med sol hver dag.Eldre størrelse
Størrelse vil avhenge av variasjonen du vokser. Generelt, baby bak Choy er mindre enn 10 inches høy og standard bok Choy varianter vokse 1-2 meter høy, med en spredning på ca 12 inches.Dager til Harvest
Avhengig av variasjon og vær, bok Choy bør være klar til å høste i 45-60 dager.Skjær plantene av omtrent en tomme over bakken og de bør re-spire for deg. Plantene vil bli mindre, men likevel deilig.
Foreslåtte varianter
Selv om det er dusinvis av varianter av bok Choy, mange ganger vil du finne frø pakker uten variasjon navn. Den lille "baby " bak choys er svært populære i Kina og blir mer allment tilgjengelig andre steder. Du trenger flere av dem for en oppskrift, men de vokser og modnes svært raskt.- "Black Summer"-Plant i høst og høst inn i vinteren. Veldig mørke blader.
- ' Ching-Chiang '-raskt voksende dverg som kan håndtere tidlig vår vær.
- ' Joi Choi '-en middels stor plante med god bolt motstand.
- ' Mei Qing Choi '-dverg variasjon med rask voksende (35 dager),
- "Vinn-vinn"-ekstra store, tette hoder. Sakte til bolt.
Bruker
Bok Choy er lett å finne i de fleste dagligvarebutikker, men de fleste av oss vet ikke hva jeg skal gjøre med det annet enn røre yngel. Anbudet unge bladene kan spises rå i salater eller smørbrød. Du kan bytte den for selleri pinner, kaste den i supper og gryteretter og selv grille den. Og bok Choy kan erstattes av andre cabbagesBok Choy økende tips
Jord: du trenger godt drenering jord med mye rik, organisk materiale blandes i. Bok Choy vil vokse i en jord pH fra 6,0-7,5, noe i 6,5-7,0 serien er best.
Planting: du kan direkte sår eller starte frø innendørs ca 4-5 uker før siste frost dato. Begynn såing utendørs 1-2 uker før siste frost dato. Frø er raske til å spire, vanligvis innen 4-8 dager. Hold av transplantere til natten temperaturer forblir over 50 F eller være forberedt på å dekke dem. Hvis de utsettes for en frost eller langvarig kalde temperaturer, de tror de har vært gjennom en vinter og begynner å bolt.
Plant frø 1/2 tommer dypt, linjeavstand 1 tomme fra hverandre. Tynne og spise plantene når de er et par inches høy. Hvis du vokser i full størrelse planter, tynne til minst en 6 tommers avstand.
Vedlikehold:
Bok Choy behov konsistent vanning, spesielt i høst. Tørke kan føre til bolt til frø. Hvis jorda er rik, bør du ikke trenger å mate plantene. Ellers bruker en gjødsel høy i nitrogen.
Du kan etterfølger plante hvert par uker, for en lengre høst periode. Stopp planting når været blir varmt, og deretter starte nye planter for fallet i midten av sommeren.
Planter i Brassica familien ikke krysse pollinere med planter utenfor sine arter. Seed kan lagres i 4 år.