Hvordan Grow økologisk Kale

Kale er en favoritt kjølig vær avling blant mange gartnere. Ikke bare er det næringsrik, allsidig og deilig, men det er majestetisk nok til å gjøre en reell innvirkning i hagen også.

Kale kan dyrkes i alle klimasoner, og hvis du bor i sone 6 eller høyere, kan du være i stand til å overvintrer din Kale for en tidlig vår avling også.

Hvor å vokse Kale

Kale vokser best i full sol, men vil også gjøre det bra i del-skyggen. Bare sørg for at den har minst fire timer med sol per dag. Det krever fruktbar, godt drenert jord. Det er en god idé å endre din jord med en god mengde kompost før planting Kale.

Du kan vokse Kale i tradisjonelle hage senger, hevet senger, eller beholdere. Hvis du bestemmer deg for å vokse i en container, sørg for at beholderen er minst ti inches dyp og at du gir plantene god plass til å vokse. Du kan også legge Kale til dekorative senger; den blå-grønne blader av "Lacinato" eller lys magenta stilker og årer av "Red Russian" legge mye skjønnhet til en blomst seng.

Planting Kale

Du kan direkte sår Kale frø i hagen din 4 til 6 uker før siste vår frost dato, eller starte frø innendørs 4 uker før siste frost, og transplantasjon nær din siste våren frost dato. Planter modne i 50 til 65 dager, avhengig av variasjon, men du kan også plukke blader mye før-små, ømme Kale blader kan også spises rå i salater.

For et fall beskjære, direkte så frø seks til åtte uker før første fall frost dato.

Kale frø bør plantes 1/2 tommer dypt og 12 til 15 inches hverandre. Når frøene har spirer, gi området en god 2 til 3-tommers lag mulch å bidra til å beholde jordfuktighet.

Økende økologisk Kale

Kale er faktisk ganske lett å vokse når den er etablert. Sørg for at plantene dine får minst en tomme vann per uke, enten fra regn eller slangen. Gjødsle Kale en gang i måneden med fisk emulsjon eller kompost te.

Sykdommer og lidelser

Den vanligste pest når du er økende Kale er kål ormen. Disse små grønne ormer er Larvene av kål White Butterfly og vil spise hull i bladene av Kale, noen ganger i et urovekkende tempo. For å kontrollere kål ormer, plukke dem av for hånd og squish dem, eller bruke BT hvis du har en stor infestation. Det er også en god idé å holde Kale dekket med en flytende rad deksel for å eliminere problemet helt.

Det andre problemet med Kale er at bladene seig de eldre de får. Prøv å høste unge blader som er mindre enn 12 inches. Den beste måten å sikre rikelig med ømme Kale blader er å høste regelmessig; anlegget vil holde produsere nye blader fra sentrum.

Anbefalt varianter

Her er noen populære Kale varianter:

"Red Russian" har en grå-grønn tint til bladene, med lys lilla stilker og årer. Denne deilige variasjonen er veldig god sauterte eller dampet, men enda bedre når høstet små og lagt rå til grønne salater.
"Lacinato" er også kjent som  "Dinosaur Kale " på grunn av sin mørke grønne, humpete tekstur. Det er ekstremt hardføre. Bladene kan være svært tøff hvis de er for store, så dette er en god en å høste regelmessig for små, ømme blader.
' Winterbor ' er en krøllete Kale variasjon med dyp grønn, ruffled blader. Veldig, veldig hardfør.
Previous Post Next Post