Kale Plant profil

Kale (Brassica oleracea) er en grønn grønnsak i Brassica eller familien Cole crop. Det er vanligvis gruppert i matlaging greener kategori med collards, sennep og sveitsiske Chard, men det er faktisk mer en ikke-overskriften kål. Bladene vokser fra en sentral stilk som elongates som det vokser. Kale er en kraftpakke av næringsstoffer. Plantene kan være ganske dekorativ, med blader som kan være krøllete eller merket, lilla eller nyanser av grønt. Det er ansett som en kul sesong vegetabilsk og kan håndtere litt Frost, når eldre.

  • Botanisk navn: Brassica oleracea
  • Vanlig navn: Kale
  • Plant type: Biennale vokst som en Ã¥rlig Leaf vegetabilske
  • Moden størrelse: 2 meter
  • Soleksponering: full sol til del skyggen
  • Jord type: loamy
  • Jord pH: 5,5 til 6,5
  • Bloom tid: tidlig vÃ¥r
  • Flower farge: gul
  • Hardførhet soner: 7, 8, 9
  • Native Area: Sør-og Vest-Europa

Hvordan Grow Kale

Kale er lett å vokse fra frø (mye lettere enn kål), enten direkte seeded i jorda eller startet innendørs og deretter transplantert. Det kan dyrkes som et kutt og kommer igjen grønnsak, så noen planter kan være alt du trenger.

Kale er medlem av kål familien, som er beryktet for råte sykdommer og tiltrekke insekter. Det kan være mottakelig for svart råte og klubb rot samt bladlus, kål loopers, cabbageworm, cutworms, loppe biller, og snegler. Det beste forsvaret er å overvåke plantene ofte etter tegn på egg eller fôring. Vær sikker på at du vet hvilke pest er i bevis og behandle deretter.

Lys

Siden Kale er dyrket for sine blader, ikke blomster, kan det håndtere full sol til delvis skygge. Soleksponering er bare én faktor i voksende sunne Kale planter. De kan håndtere mer sol hvis de får rikelig med vann for å avkjøle jorda. Delvis skygge vil være nødvendig hvis været er varmt og tørt.

Jord

Kale planter liker å vokse i en rik jord, høy i organisk materiale med en litt syrlig pH. Du vokser det for bladene, så det høye nitrogeninnhold levert av organisk materiale er avgjørende.

Vann

Hold Kale planter godt Vannes. Sammen med kjølige temperaturer, hjelper fuktig jord holde Kale blader søt og skarp, snarere enn tøff og bitter. Mulching under plantene vil holde jorda kjølig og fuktig, slik Kale liker det.

Temperatur og luftfuktighet

Den optimale jord temperatur for planting Kale er 60 til 65 grader Fahrenheit. Alle varianter foretrekker kjølige temperaturer og vil bli søtet med et snev av frost. Varmt vær snur Kale bitter. Kale er et Biennale som vanligvis dyrkes som en årlig. Det vil vare gjennom vinteren i de fleste soner, med tilstrekkelig beskyttelse, men vil kollapse hvis de utsettes for tunge frost eller snø. Det kan dyrkes hele vinteren i USDA Zones 7 til 9 hvis Vintrene er milde og det er tilstrekkelig vann.

Gjødsel

Ved planting, bruk 0,5 kopper 5-10-10 gjødsel for hver 10 fot på rad. Bland det inn i topp 3 til 4 inches av jord. Hold Kale vokser med side dressing gjennom hele vekstsesongen. Bruk kompost eller fôr med noen form for høy nitrogen gjødsel (det første nummeret på gjødsel etiketten) som fisk emulsjon.

Planting

Kale kan være direkte seeded i hagen eller startet innendørs og satt ut som transplantasjon. Start planter innendørs ca seks uker før siste forventet frost dato. Kale frø spirer raskt i varm jord og bør være opp innen fem til åtte dager.

Dekk frø med ca 1/2 tommer av jord og ikke la frøene tørke ut før spirende. Planter vil vokse saktere utendørs enn innendørs under lysene.

Transplant frøplanter etter fare for frost. Sett planter ut med ca 16 inches av avstanden mellom plantene. Dette gir dem rom til å spre seg ut og fortsatt gir mulighet for luftsirkulasjon.

Du kan direkte frø i kaldt klima så snart jorda kan arbeidet og jord temperaturen er minst 45 grader Fahrenheit. Kale modnes raskt, i ca to måneder eller mindre, så hvis du foretrekker kan du starte planter senere eller plante flere avlinger etter hverandre planting.

I varme klimaer, kan Kale være direkte seeded på sensommeren/tidlig høst, så vel som om våren. En vinter avling av Kale i varmere klima kan være mye søtere enn en sommer avling.

Varianter av Kale

Det er vanskelig å finne dårlig smak Kale. Den krøllete-leaved varianter tendens til å henge på lengre i kaldt vær, men kan være tregere å få etablert enn flat-leaved typer. Se etter disse variantene:


  •  "Hanover Salad " er en rask dyrker og en tidlig produsent. Det er fint for fersk bruk.
  •  "Lacinato " er rynket arvestykke Kale fra Toscana. Det er noen ganger oppført som toskanske eller Dinosaur Kale. De tykke bladene er hardføre nok til Ã¥ høste etter et snøfall.
  •  "Redbor " har magenta blader med krøllete kanter, noe som gir denne Kale en mild, skarp smak og tekstur.
  •  "Red Russian " har glatte, ømme blader med lilla Ã¥rer og kanter. Det er spesielt Slug motstandsdyktig.
  •  "Tiverer " er en dverg, krøllete, blÃ¥-grønn Kale som er bÃ¥de varme og kulde tolerant. Det er avledet fra  "Dwarf blÃ¥ krøllet Scotch. "
  • Høsting
  • Du kan høste noen smÃ¥ blader, men forvent Ã¥ vente ca to mÃ¥neder for modne planter fra frø. Sjekk dagene til forfall pÃ¥ frø pakke eller plante etiketten for mer presis timing.


Du kan høste svært unge blader til å bruke fersk i salater eller la plantene til å modnes og bruke som en kokt grønn. Harvest eldre blader ved å fjerne de større, ytre bladene og slik at sentrum av anlegget for å fortsette å produsere. Kale vil være bra gjennom sommermånedene, men spesielt godt etter en lett frost.

Hvis du trenger å lagre plukket Kale, plasserer du den i kjøleskapet og holder den fuktig, men ikke forseglet. Det kan beholde sin skarphet for en uke eller to.
Previous Post Next Post